Detta gör mig obeskrivligt ledsen

ÄGA, TJÄNA, TRIVAS var det politiska budskapet från högerpartiet på 60-talet. Det var högerpartiet som nu blivit moderaterna. Namnet har bytt, men budskapet är ungefär detsamma. Tjäna pengar – betala så lite skatt som möjligt, så att du kan konsumera så mycket som möjligt och äga så mycket som möjligt.

Det är tomt budskap för ett gott liv, tycker jag. Människor mår inte bra av det. Det är bara att se sig omkring – alltför många mår mentalt dåligt; alltför många i vårt ”rika” land. Ändå känner många svenskar förtroende för moderaternas politik. Jag tycker inte om deras politik, för den gynnar egoism och tankar på pengar, pengar, pengar som den viktigaste ingrediensen i ett lyckat liv.  Dessutom åstadkommer moderaternas politik stor skillnad mellan människor som är inom gemenskapen (de som är friska, har jobb och pengar) och de som hamnar utanför. Så skulle det inte behöva vara. Men med moderat politik blir det så. Och den verkar få fortsätta ett bra tag till. Detta gör mig obeskrivligt ledsen.

2 svar till “Detta gör mig obeskrivligt ledsen”

  1. Brita Holvid Fastlund skriver:

    Tack för det du skriver. Jag delar din sorg, men människans främsta egenskap tycks vara girighet. För mig är det ofattbart att det får fortsätta.

  2. Ann skriver:

    Tack för din kommentar. Ja, viss är det konstigt? För det finns ju egentligen MASSOR av människor som inte tycker om det. Men var finns det, när det verkligen gäller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *