På banan igen

Nu har jag varit på Europarådets kongress igen. Det är möte en gång på hösten och en gång på våren. Det är en delegation från varje medlemsland (47 stycken). Från Sverige är vi tolv politiker. För fem år sedan var hela kongressen mest en angelägenhet för män. Då beslutades att minst 30% i varje delegation måste vara kvinnor. Så nu är det bättre. Men kolla podiet på bilden ovan. Där verkar det inte precis som att drygt hälften av världens befolkning är kvinnor …?

Mest intryck den här gången gjorde Giorgios Georgadis. Han är fritidsledare i Grekland och var inbjuden till kongressen för att ge sin syn på ungdomars våld på gatan och om hur det är att vara ung i Grekland. Vad han sa, ska jag berätta om i nästa inlägg.

När jag är i främmande miljöer förlorar jag mig ofta i husfasader och tak. Särskilt tak gör att min fantasi får spel. Tak väcker så mycket känslor hos mig! Här kommer utsikten från mitt hotellrum i Strasbourg.

2 svar till “På banan igen”

  1. Kerstin Beskow Schölin skriver:

    Kul att läsa om Grekland och Italien
    Kram

  2. Ann skriver:

    Tack för kommentarer. Det är alltid roligt att höra hur mina tankar landar hos er läsare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *