Ord och böcker

Bokmässa i Göteborg

Just nu pågår bokmässan i Göteborg. Stan kryllar av ord- och bokälskare, minst lika entusiastiska som de som är lyckligast under fotbolls-VM eller varför inte OS. En del människor älskar helt enkelt de här dagarna.

Jag tycker också om dem. Mässan pågår i fyra dagar. Jag är inte där hela tiden, men det handlar inte heller om ett besök på två timmar. Nej, i torsdags var jag på mässan från morgon till kväll och planen är att göra detsamma imorgon, mässans sista dag. Men vad är det då som är så roligt? Det funderar jag en hel del på. Några skäl kan jag formulera, sedan finns det andra som är mer svårgripbara.

Mässan är gigantiskt stor, många är där och böckerna oräkneliga – nya och gamla böcker – böcker för barn och vuxna – storsäljare och sparsmakade – professionella och amatöriella. Alla får plats. Det gillar jag. Hela tiden pågår minisamtal att lyssna på i vimlet. I torsdags stannade jag vid intervjun med Elin Grelsson som debuterat med romanen Du hasar av trygghet. Lite senare lyssnade jag på Stefan Einhorn och hans nya bok Änglarnas svar. En längre stund fastnade jag hos Hemslöjden och förlorade mig i stickning av vantar, mössor, halsdukar och snibbar. Dessutom träffade jag så många människor som ledde till givande samtal och varma kramar. Det var vänner och bekanta från Orsa och övriga Dalarna och det var nya konst- kultur och politikervänner som jag fått sedan jag flyttade till Göteborg.

Efter en bokmässedag känner jag mig rik.  Bokmässan ger mig så mycket INSPIRATION, LIVSGLÄDJE och väcker PASSIONEN för tankar och ord till liv!

2009 sålde jag min då nyutgivna bok Vad jag sett och med mitt röda hjärta känt, på bokmässan i Göteborg.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *