Guldläge för Sverige!

Trappa

Snart är genomsnittsåldern för Sveriges partiledare 41 år. Det är tjugo år yngre än för några decennier sedan. Numera är det så i Sverige, att de ledande politikerna är betydligt yngre än merparten av väljarna. Alla de som slåss om att leda, styra och ställa i landet har en betydligt färskare erfarenhet av hur det är att vara barn eller tonåring i dagens samhälle som präglas av allt möjligt som inte fanns, när jag var ung. It, telekommunikation, ekonomisk globalisering, medvetet miljöhot, Kina och Indien på frammarsch – för att nämna några exempel.

Alla vi som är fler, vi som ska välja och förhoppningsvis känna oss trygga med de politiska ledarna, ja, vi har en hel livsberättelse i våra händer. Vi blir bara fler och friskare och vi har upplevt massor av omställningar, omvärderingar, sorger och glädjeämnen.

Så nu har Sverige ett guldläge! En gyllene chans att binda ihop kunskaper, livserfarenheter och känslor som en brygga mellan generationerna. Om de unga bjuder in och lyssnar och om de äldre generöst delar med sig och samtidigt hjälps åt att förstå att gamla tider omformas till nya tider – ja, då kan det här bli riktigt, riktigt bra!

Höstdekoration på Liseberg

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *