Vara lite snällare mot varandra

”Det verkar som att människor blivit lite snällare mot varandra”, har jag hört Norges stadsminister Jens Stoltenberg säga några gånger under den senaste månaden. Den månaden som gått sedan massmorden på så många barn, unga och vuxna skedde i Norge.

”Människor har blivit lite snällare mot varandra” – när det sker något hotfullt och hemskt i vår närhet, vill vi ta hand om varandra lite bättre. Ta hand om och ta vara på! Det är som om vi blir mera noga med att njuta av närheten i stunden.

Två människor, som jag känner som livsbejakande, kärleksfulla, kreativa och arbetssamma människor, kämpar just nu mot svåra sjukdomar. Det är svårt att stå bredvid och titta på och det väcker min lust att ”vara lite snällare”. Det påminner mig också om att ingen dag är på förhand given. Det gäller att ta väl vara på varenda en; varenda stund och alla de små fina mötena vi har med andra människor.

Sommaräng

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *