Så många fina sommarminnen …

Högsommaren är över. Jag har samlat på mig nya intryck, mött ”gamla” och nya vänner – en del gamla och en del unga till kropp och sinne (vilket inte alltid går hand i hand.) Jag har också sett delar av Sverige. Ibland har det handlat om att återse, ibland har det varit alldeles nytt. J och jag har rest i Sverige. Skåne, Österlen, Småland, Vättern, Dalarna, Arvika, de dalsländska skogarna och skärgård i syd och skärgård i Stockholm. Vårt land ger mig mersmak.

Ystad

Helsingborg

Nu är jag uppfylld av en oändlig tacksamhet över allt jag får uppleva. Det är ingen självklarhet! För många människor reser sig olika hinder; det kan vara hälsan som sviktar, pengar som fattas eller något annat som gör att man bara inte kan komma iväg och få känna spänningen i att lämna vardagslunken för några dagar. Och åker man bort – ja, då får man också uppleva glädjen i att komma hem igen. Ända sedan jag var liten har jag alltid längtat hem, när jag är borta. Särskilt mycket brukar jag längta till min egen säng.

Här kommer några sommarbilder till, från mina intryck som på olika sätt kommer sätta sina avtryck i höstens kommande blogginlägg.

Ellen Keys "Strand" vid Vättern.

Gustav Fjestad, en detalj. Från Rackstamuséet i Arvika.

2 svar till “Så många fina sommarminnen …”

  1. Mattias Wirf skriver:

    Ni passade väl på att se allt kul i närheten av Ellen Keys strand, Alvastra, Rökstenen, Omberg etc.? Gammal favoritplats för mig. Var där första gången i lågstadiet när vi åkte på jätteresa ända till Ombergs hjässa 😉

  2. Ann skriver:

    Mattias! Samma lyriska känsla får jag av de där trakterna. Jag åkte också dit på skolresa när jag var liten – och så åkte vi till Motala ström också. Gjorde ni det också?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *