Jag blir trött av fula knep

På DN Debatt skriver idag fyra allianspartiföreträdare en debattartikel. I artikeln står, citat: ”Med få undantag vinner Alliansen voteringarna i riksdagen. Och det är endast när Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet röstar tillsammans som regeringen förlorar.”

Om skribenterna hade velat skulle de lika gärna kunna ha skrivit: Med få undantag vinner Alliansen tillsammans med Sverigedemokraterna voteringarna i riksdagen. Men så vill de naturligtvis inte skriva, för de vill inte på något sätt förknippas med Sverigedemokraternas politik. Däremot är de, särskilt moderaterna, ofta måna om att betona att ett nederlag i riksdagen beror på att socialdemokraterna fått stöd av sverigedemokraterna.

Jag tycker det är ovärdigt ett gott politiskt klimat. Alla vet att varken alliansen eller de röd-gröna tycker om, att sverigedemokaterna är vågmästare i riksdagen. Inget av de politiska blocken vill förknippas med deras politik. Ändå försöker moderaterna ofta i media ge bilden av, att socialdemokraterna hämtar stöd hos detta lilla vågmästarparti. Det är ett fult trick, som tar uppmärksamheten från skiljelinjerna mellan moderat och socialdemokratisk politik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *