Om att bygga

Jag håller på att skriva min första roman. Det är sannerligen ett spännande projekt! Vet egentligen inte vad det ska kallas. Projekt, bygge, terapi, utveckling, skapande, berättelsetillkomst, konst, kultur, författande … ja, inte vet jag. Men jag vet att jag skulle kunna skriva en helt egen bok som handlar om ”att skriva bok”.

Nu har jag träffat och pratat med mina sex aktuella kritiker. De ser lite olika ut i ålder, kön och bakgrund. Gemensamt för dem är att de fått mitt manus, läst och givit mig den återkoppling de själva väljer. De är uppriktiga, de vill väl och de är ambitiösa. Jag känner en stor tacksamhet över allt jag fått tillbaka. Tack!

Nu gäller det för mig att jobba vidare. De två veckorna jag vikt för att samla ihop de nya intrycken och fila på mitt manus kommer inte räcka. Kanske behöver jag hela sommaren. Men det gör inget, målsnöret har flyttats fram många gånger och det kan jag göra igen. Bara processen går framåt. Förresten är det kanske bättre att lämna in ett manus direkt efter sommaren istället för när den just börjar. Vad tror ni?

Min bild har inte direkt med min text att göra. Men den visar glädjen i att vara på väg framåt!

På väg

2 svar till “Om att bygga”

  1. Hedvig skriver:

    Tack själv! En otroligt häftig känsla att läsa din nästan färdiga roman. Och som du vet är jag djupt imponerad över hur snabbt och självklart den kommit till världen. Tror också på att efter sommaren är en bättre tid!

  2. Nanna skriver:

    Har varit otroligt roligt och inspirerande att läsa! Tack för förtroendet! Jag tänkte innan sommaren.. Att folk kanske tar sommaren till att fila på det sista precis som du. Men vad vet jag.. Spännande är det!!! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *