Jag vill inte ha sänkt skatt!

JAG VILL INTE HA LÄGRE SKATT!

Sverige har stark ekonomisk tillväxt. Enligt kommentatorn Mats Knutsson är det ”guldläge” för regeringen. Därför ska jag och alla som jobbar få lägre skatt. Enligt Aktuellt blir det 189 kronor för vårdbiträdet och 600 kronor för läkaren. Statsministern säger att det för en deltidsarbetande med låg lön är för lite skillnad mellan att arbeta och att inte arbeta. Samtidigt säger Anders Borg (häromveckan) att kommunerna och landstingen har för höga ingångslöner.

När det nu finns pengar och utrymme för positiva förändringar har jag ett mycket bättre förslag än ytterligare sänkta skatter.

1. Driv en politik som gör det möjligt för alla som vill (även kvinnor) att arbeta heltid, med en lön som är så pass hög så att skillnaden mellan att arbeta och inte arbeta syns.

2. Idag finns det många jobb som ingen arbetslös kan ta, p.gr.a. att arbeten hela tiden utvecklas och kräver ny utbildning. Satsa mycket pengar på utbildning som leder till jobb istället för fortsatt arbetslöshet.

Klyftan mellan rika och fattiga ökar hela tiden. Fler blir rikare och rikare – antalet ”fattiga” ökar inte, men de som har det svårt, blir det bara värre och värre för. Med ytterligare en skattesänkning, som regeringen nu föreslår kommer klyftan fortsätta öka. Det värsta är att jag tror att den moderata ledningen tycker att det är ok. Och det allra värsta är att jag tror att många människor (väljare) inte ser de här sammanhangen; eller kanske väljer att inte se dem, vilket är lätt gjort om man själv hamnat på ”rätt sida” i samhället.

Ett svar till “Jag vill inte ha sänkt skatt!”

  1. Johanna skriver:

    Jag vill inte heller ha sänkt skatt, tycker det är ett rent vansinne det som händer just nu! (Ärligt talat så är det nog det som gör mig illamående, inte cellgifterna ;))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *