Europa fyra

Utsikt över taken från takterassen

För ett tag sedan började jag berätta om J:s och min resa genom Europa 2008. Då när vi köpte interrailkort och drog. Nu har vi kommit till del fyra.

Från norra Frankrike satte vi oss på tåget och åkte genom hela Frankrike på en dag. Bara det var härligt – naturen och miljöerna växlade och det gjorde defintitivt också vädret. Fram mot kvällen ”landade” vi hos goda vänner som sedan många år bosatt sig i ett månghundraårigt hus i Castelnau de Guers, några kilometer från havet och inte långt från spanska gränsen. De är båda konstnärer och vi lärde känna varandra för cirka fyrtio år sedan. Jane Hansare och jag blev sjukgymnaster samtidigt. Nu har hon ägnat sig åt konsten under många år. Vi hade upplevelserika dagar hos dem och stornjöt både luncher och kvällar på deras takterass, med utsikt över taken.

Efter ett par dagar bar det av norrut igen, till Brugge. En sådan smäktande vacker stad!

Utdrag ur min dagbok den 6/4 2008:

Framme i ytterligare en stad som ger mig stoora ögon och får mig att gapa. (Uttrycket är ett citat ur Alfons Åberg som vi brukar använda i vår familj.) Så vackra miljöer! J. är näst intill besatt av att få visa mig allt annat som Belgien har, än det jag känner. Det jag upplever när jag åker på mina EU-möten.

Vi gick runt i stan och for sedan till Ostende. Sög in havet. Efter sydfrankrikes värme är det nu pinande kallt och grått igen; nordiskt/mellaneuropeiskt vårväder! Vi åt en god fiskmiddag med havet framför våra ögon. Efteråt blev det creme brulee. På tåget hem smaskade vi på chokladpraliner. Det var lätt att sova den här natten.

Vårlökar rakt ner i gräsmattan älskar jag!

Ostende. Middag med havet framför våra ögon.

Middagen toppades med gudomliga minicreme brulee.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *