8 gånger farligare

Det är åtta gånger farligare att sms:a samtidigt som man kör bil, än att äta en hamburgare. Förmodligen kan man dra slutsatsen att innehållet i ett sms eller ett mobilsamtal oftast upptar min uppmärksamhet betydligt mer än vad innehållet i en hamburgare gör. Det gör mig glad att kommunikation med andra är något viktigare än kolhydratintag.

Men faktum kvarstår: det är farligt att kombinera telefon och bilkörning. Snart är det förbjudet i Sverige.  Tanken på att det redan lär vara det i de flesta länder, gör att jag tror att det är ett bra beslut.

Ett svar till “8 gånger farligare”

  1. Mattias Wirf skriver:

    Min kollega körde här om dagen om någon som jobbade på en laptop i passagerarsätet när han åkte på motorvägen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *