Regeringen tänker mer på företagen?

Apropos de stora el-företagen och de kraftigt stigande elpriserna för kunden:
”Regeringens modell tar hänsyn till företagen, men den tar inte hänsyn till kunden.” (Per Forsling, energiexpert för Fastighetsägarna)

Jag funderar på om man skulle kunna säga detsamma om friskolorna. Är det så att regeringens modell för friskolor tar mer hänsyn till företagen, än till eleverna? Friskoleföretagen kan ju som bekant tjäna mycket pengar, men hur är säkerheten för eleverna? Såg i GP idag att unga är mycket oroliga för att de ska välja fel gymnasieprogram. Särskilt flickor är oroliga, hela 69%. En intervjuad tjej säger: ”Vad gör man om man börjat på en skola, som plötsligt lägger ner.” Ja, vad gör man?

Ett svar till “Regeringen tänker mer på företagen?”

  1. Sara Berlekom skriver:

    De känns inte riktigt som de tänker ett sunt företagsklimat på konkurrens på lika villkor. Det kan ju inte bli lika villkor när friskolorna kommer undan med att inte ha elevhälsovård eller stöd till svaga elever.

    Så jag kan undra om de tycker att de ur ett företagsperspektiv gör rätt. Om de ser till att sämre aktörer inte sorterar ut sig själva utan fortsätter att gynna sämre friskolor och sämre jobbchoacher o.s.v. bara för att de tycker att det ser bra ut på pappret med konkurrans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *