Om golv ute

Idag blev jag inspirerad av bloggen ”mellan Stickan och Linné”. Den handlar om golv, inomhusgolv. Jag började genast att tänka på utomhusgolv – ”golv” i offentliga miljöer, ”golv” som utgörs av gator och torg. Tankarna flög än hit och än dit. Här får ni följa med några av dem:

 

Hundertwasser, gata i Venedig och torget vid Marcuskyrkan (också Venedig) strax efter regnet:

Nu kommer ett torg ifrån medeltidsstad i Italien som ibland kallas Tornens stad, men som egentligen heter San Gimignano följt av gator från Pompeiji, den italienska staden som begravdes under ett vulkanutbrott år 79 e.Kr. men som omsorgsfullt grävts fram igen, bit för bit:

 

Idag kan en trottoar i Pomeiji se ut så här:

Slutligen hamnar vi på Stora Torget i Siena i Toscana.

3 svar till “Om golv ute”

  1. marianne ohlander skriver:

    Jag vet ett annat fint golv – i Warzawa. Torget var en matta av nästa osynliga fontänsprutare som skickade upp vatten i olika höjd som inte kunde förutses. Det var helt nödvändigt att anta utmaningen och springa över torget och se om man klarade sig. Alla sprang och alla SKRATTADE. Underbart! I Shanghai finns ett också.

  2. Ann Beskow skriver:

    Vad roligt!!

  3. Nanna skriver:

    Såå fina bilder! Min reslust väcks till liv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *