Någon att hålla i handen

Min syster Kerstin är en eldsjäl. Hon har gjort hundtraltals små keramikfigurer, som ser ut så här:

Till varje figur hör följande text:

Vi föds alla rena.
Livet för oss på skilda vägar.
Vi blir olika.
Två saker har vi gemensamt,
ett rött hjärta och
en önskan att ha
Någon att hålla i handen.

Min syster har varit lärare i hela sitt liv och funnit sin glöd i, att lära små barn att läsa. Med hjälp av ett helt lärarlivs erfarenheter och tillsammans med kollger, har hon utarbetat ett pedagogiskt läromedel för att barnen i Gambia ska få möjlighet att lära sig läsa. Ett stort projekt är på gång och fler och fler barn läser nu efter ett par års arbete.

Vid sidan om säljer min syster sina ”Någon-att hålla-i-handen-figurer”. Hela intäkten går oavkortat till en kvinna i Gambia och hennes utbildning för att sprida läskunnigheten i sitt land. I höstas var den kvinnan på studieresa i Sverige och var bland annat med på Bokmässan i Göteborg.

Aminata och Kerstin på bokmässan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *