Lingon

När jag bodde i Orsa åt jag färska lingon (från frysen) till frukost varenda dag ungefär tjugo år i sträck. Det är OTROLIGT gott! Jag skäms lite att att säga det, men jag plockade dem aldrig själv. Jag tycker om att gå i skogen och jag tycker om att äta lingon – men att plocka dem själv tycker jag är fruktansvärt tråkigt.

Då är det en rikedom att ha goda vänner, som är skogs- och lingonmänniskor. De försedde mig med lingon, år ut och år in. Tack! Åh, vad jag saknar det nu, när jag flyttat till stan. Jag kom att tänka på det i morse, när jag tog fram lite färska lingon (från frysen) som jag sparat. De är från Sälen, där de plockades sommaren som gick. Fast inte av mig …

Så här sorgligt kan det se ut, när burken är tom.

2 svar till “Lingon”

  1. Mattias Wirf skriver:

    Svamp är roligare, blir snabbt en större volym, bär känns ju som man plockar och plockar men det blir aldrig mer.

  2. Ann skriver:

    Håller fullständigt med. Särskilt beträffande bären.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *