Hur tråkigt får ett sammanträdesrum vara?

De signalerar SAMHÖRIGHET. Jag blir lite stolt och glad när jag ser alla Europaflaggorna på rad. Men om man vet att goda möten och samtal frodas bättre i vackra rum – ja, hur tråkigt får då ett sammanträdesrum vara?

Så här kan det se ut. Placering så man bara ser ryggtavlorna på varandra, ingen konst på väggarna att vila ögat på, när man lyssnar på monotona talare från Europas olika hörn, timme ut och timme in. I burarna uppe vid taket sitter hjältarna. Det är tolkarna. De tolkar från och till engelska, franska, tyska, italienska och ryska. Vi sitter med hörlurar och lyssnar till det språk, vi bäst förstår av dessa fem. Tänk att simultantolka alla politiska utläggningar från än det ena, än det andra språket?

Det uppstår många givande debatter, men ibland tänker jag att det finns mycket inom politiken som skulle bli ändå bättre om man tänkte lite mer på ett och annat runtomkring. Hur tror ni det är med könsfördelniungen i Europarådets kongress?

Bilden ovan kanske ger en liten vink om könsfördelningen. Om detta ska jag återkomma i ett särskilt inlägg. Men nu vill jag visa att det för övrigt är ett mycket vackert hus, som Europarådets kongress har sina möten i.

Det finns konst inne och konst ute.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *