Från försäkring till lotteri

 

För mig går det inte ihop: Sveriges ekonomi är super – superstark och Försäkringskassan ska lägga ner över 100 lokala servicekontor för att klara de budgetramar de fått. Och vilka är det som brukar söka sig till kontoren? Det lär vara omkring 3 miljoner människor under ett år och det är mest äldre och andra som av olika anledningar, har svårt att klara teknisk kommunikation i cybervärlden. Tänk dig en person som inte har dator, inte kan använda den om hon/han fick låna den, som hör dåligt eller som har svårt med svenskan! Om alla möjligheter dras in att få träffa en person från försäkringskassan att prata med och förklara sin situation för, ja, då har Sjukförsäkringen gått ytterligare ett stort steg från att vara en försäkring till att vara ett lotteri. Ett lotteri där den unge, välutbildade personen som står mitt i livet och föddes med en datormus i handen vet bäst var vinstlotterna finns att få. Var det inte moderaterna som ville minska utanförskapet?

2 svar till “Från försäkring till lotteri”

  1. Marie skriver:

    Kan tyvärr bara hålla med, min pappa är 80 har ingen dator kan inte ens använda en jag får ofta hjälpa han via datorn med ärrenden inget mej emot men samhället borde inse att alla har inte dator eller kan använda en

  2. Ann Beskow skriver:

    Hej Marie! Ja, din pappa är verkligen en av alla dem som kommer ”utanför”, när allt utgår från datorn. Att få träffa en människa ibland är så viktigt – egentligen är mänskliga möten viktigt för nästan alla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *