42 år

För 42 år sedan gifte J och jag mig. För tio år sedan var det följdaktligen 32-årsjubileum. Den dagen hade jag lovat J och våra två hemmavarande söner en riktigt, riktigt god middag. Vid femtiden stängde jag in mig i köket. De andra hade fått stränga order att inte på några villkor komma in i köket. Då och då skramlade jag förväntansfullt med kastruller och porslin. Men allra mest satt jag och läste. Klockan sju slog jag upp dörren mot mina hungriga gäster. Jag minns än deras tomma blickar, när de kikade in i köket.

”Då åker vi” sa jag och bjöd på skjuts upp till en stor kulinarisk upplevelse med en gigantisk utsikt över Orsasjön. Vår 32-års-överrasknings-middag åt vi nämligen på Fryksås Hotell. 

Idag däremot blir det en stilla pasta i köket, eftersom en förkylning i familjen ger sig till känna med lite efterdyningar.

Fryksås sommartid

Ett svar till “42 år”

  1. Nanna skriver:

    Så fint… På flera sätt. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *