Vad tittarna kanske inte tänkte på?

Man lär sig mycket av det som sägs och skrivs i media. Man lär sig också mycket av att försöka tänka ut vad som inte sägs.

Fredrik Reinfeldt är i TV och blir utfrågad av ”Sverker Rakt på”. Han får frågan om hur det är att styra landet utan att alliansregeringen har en riktig majoritet i riksdagen. Reinfeldt svarar ungefär så här: ”Jag varnade för detta redan på valnatten. Det blir farligt alla de gånger som Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna söker sig till varandra.” Vad han däremot inte säger – och jag tror att många tittare inte heller på det –  är att alla de andra gångerna (och det är hittills vid de flesta omröstningarna i Riksdagen), de gångerna när Sverigedemokraterna inte ansluter sig till sossarnas förslag, då röstar Sverigedemokraterna med Alliansen. Min erfarenhet är att Sverigedemokraterna också ute i de kommuner där de finns, för det mesta ansluter sig till det borgerliga blocket.

Jag tycker inte om att Sverigedemokraterna är vågmästare i Riksdagen. Men jag tycker definitivt inte heller om att Reinfeldt försöker lägga ett större ansvar på Socialdemokraterna, än det ansvar han själv har.  Fredrik Reinfeldt måste alltid ha stöd från ytterligare ett parti för att få igenom sina förslag och det är oftast SD. Lasta inte det på sossarna.

Ett svar till “Vad tittarna kanske inte tänkte på?”

  1. Sara Berlekom skriver:

    Jag tänker på det hela tiden. Han är väldigt bra på att skylla ifrån sig. Trots att de regerat över 4 år så är allt fortfarande (s) fel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *