Hur är han funtad, Mubarak?

Hur är han funtad? Hur kan man se hundratusentals människor som dag efter dag i fredliga former och med ett ständigt hopp om förändring samlas utanför sina fönster, utan att ta till sig budskapet? Budskapet att det är dags att kasta in handduken! Hur kan Mubarak trots folkets så tydligt uttalade vilja så envetet klamra sig fast vid makten? Dessutom har han världens ögon riktade på sig. Hur kan han och hur törs han? Det kan knappast vara för inkomsternas skull. Idag berättar GP att familjen Mubaraks rikedomar uppskattas till mellan 300 och 450 miljarder. Det är snuskigt mycket pengar, mer än jag klarar av att konkret se framför mig. Hur ser 450 miljarder ut? Det måste väl finnas fattiga människar i Egypten som bättre skulle behöva en del av de pengarna?

Med spänning följer jag händelserna i Egypten. Jag gör det med blandad glädje, oro och rädsla. Hur ska det bli? Hur ska det gå för Egypten? Vad kommer det att betyda för världen?

För att stå ut med världen, backar jag av och till in i min egen vardag. När världen känns kall och hotfull, tankar jag trygghet och värme i vardagen. Igår träffade jag cirka tjugofem personer i livgivande samtal. Vi hade alla ett gemensamt, ett hjärta som klappar för Dalarna. Vi var i Partille och det var Dala Gille som hade studiecirkel. Ute var det snöglopp värre. Men inne var det varmt och glatt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *