Europa ett

I mars för tre år sedan åkte J. och jag iväg på en lång resa. Vi åkte tåg in i och ut ur många europeiska länder och kulturer. Vi hade kaffe i termosen, läste många böcker och träffade varandra mer än vi gjort på fyrtio år. Inga avbrutna samtal av små eller stora barn, inga pockande telefonsamtal och inga politiska mötestider att passa. I småportioner kommer jag några veckor framöver ge smakprov på våra upplevelser. Detta är det första inlägget. Därav rubriken Europa ett.

De första dagarna var vi i Utrecht i Holland. Då passade vi på att besöka Villa Schröder som finns kvar sedan det byggdes 1924. Gerrit Rietveld 1888-1964 var en designer som formade hus och möbler som kändes ”uppkäftiga” och spännande på sin tid. Fortfarande sätter de fart på fantasin och tankar kring vad som fungerar och inte och vad man egentligen gillar eller inte. 

En dag ägnade vi åt ett ställe, som jag önskar alla människor, som tycker om park och blommor, kunde få se minst en gång i livet. Tulpanparken Keukenhof.

Bildöverföringen krånglar. Bilder från Keukenhof en annan dag.

Ett svar till “Europa ett”

  1. Johanna skriver:

    Jag har också varit i tulpanparken! Fast jag var bara nio år gammal, så jag kan tyvärr inte säga att jag minns sådär värst mycket. Får nog sikta på ett andra besök som vuxen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *