Mer om mormor

Mormor och morfar hade, under vissa skeden av livet, gott om pengar. Då åkte de runt i Europa och handlade vackra stilmöbler och konst till sitt hem. Mormor brukade berätta om Världsutsällningen i Paris 1905. Det gjorde stort intryck på mig. Det som kom från Världsutställningen var fint och vackert. När mormors hem till slut decimerats till några kvadratmeter där sängen, stolen och badrummet var det viktigaste, stod där också ett vackert snidat bord i valnöt. Det var köpt på Världutställningen 1905. På bordet stod en underbar skål. Den skålen var bland det vackraste jag visste. Den är fortfarande vacker och jag fylls av lust och värme, när jag ser den .

För Mormor bjöd ALLTID på en karamell ur skålen. Om det inte var gula och oranga apelsinhalvor-karameller så var det geléhallon.

2 svar till “Mer om mormor”

  1. Nanna skriver:

    Härligt att höra om barndoms minnen. Tänk att godis och godsaker kan vara så speciellt när man är barn – att det blir så tydliga minnen!

  2. Ann Beskow skriver:

    Ja, det är en särskild lustfylld glans över härliga godisminnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *