Om det blir för mycket blir hela julen förstörd …

Mer än vart fjärde barn i tioårsåldern är rädd för att de vuxna ska dricka för mycket i jul. Barnröst: En öl eller ett glas vin är ok, men blir det en hel flaska är det alldeles för mycket. En annan barnröst: När de dricker för mycket förstör de allt, för det finns ju bara en jul varje år. En vuxenröst: Tänk efter, vilket är viktigast i jul, alkoholen eller barnen?

Min röst säger: Många människor klarar både snapsen och barnen på ett utmärkt sätt. Men alla ni som har lite svårt med balansen, tänk på barnen och skippa spriten. Det är så sorgligt och känns så onödigt att barnen ska behöva känna sig rädda för att de vuxna – de viktigaste människorna de har – låter spriten  vrida runt skallen på sig själva och andra. Ge barnen en vit jul!

Ett svar till “Om det blir för mycket blir hela julen förstörd …”

  1. Johanna skriver:

    Ja, och ibland är det inte ens balansen som skrämmer. Det kan vara skrattet, som kommer i annan form, gester som är överdrivna och en känsla utav att någonting är fel. Jag är helt klart med på en vit jul för alla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *