Har du en vresig vind i ditt huvud?

 

Vinden är vresig och kölden sträng – den kan du skriva om nu, för det är så det känns, sa J. häromdagen. Vilken bra idé, sa jag och började googla på Nils Ferlins fina dikt. Då upptäckte jag att fler hade tänkt samma tanke; ett antal bloggar skriver om det just nu. Mina tankar flög vidare. 

Det finns alltså ett antal människor därute som, när de går omkring och huttrar och fryser, tänker på Nils Ferlins En liten konstnär. Han som bara hade en enda önskan för egen del. Vad var det nu han önskade sig: jo, ett magdeburgerspel. Är det möjligen en generationsfråga? Skulle vara kul att se statistik på vilka åldersgrupper som har den dikten i huvudet just nu? Har det betydelse var man bor någonstans? Är det så att om man är utlandsfödd, så tänker man inte så ofta på Nils Ferlin? Är det så att de som bor i Karlstad tänker mer på Nils Ferlins fina dikt, än andra? 

Del av "Ferlin steppar" av Thomas Qvarsebo

 För eftersom Nils Ferlin föddes i Karlstad år 1898, hyllar staden honom genom en fin  skulptur i hörnet av Kungsgatan och Västra Torggatan. 

 Så när jag drar genom Nordstan som oftast är packat av folk – särskilt när det ska bli jul och när det är vresigt och kallt ute – så funderar jag på dem jag möter: Har du en vresig vind i ditt huvud? Har du? Har du? 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *