En bakklenod

I en låda som jag tar fram några veckor före jul, har jag en klenod. Min mamma skrev en gång sin egen bakbok. Hon skrev på maskin och lät den bindas in. Gissar att det var på trettiotalet. I den känner jag igen min barndoms kakrecept. Med sina flottiga och mjölkfläckade pärmar påminner den mig om en tid då man tvättade smöret och använde kaffekoppar och vinglas som mätmått. En enda mening berör mig mer än någon annan. Det gäller receptet på mjuk pepparkaka och det står: Om man har råd kan man tillsätta en matsked skirat smör … 

Gissa vilket jag använder, mammas bakbok eller recept.nu? Alldeles rätt, jag använder både – och.

 

Ett svar till “En bakklenod”

  1. Johanna skriver:

    Hejudamig vilken klenod! Åh, det måste vara hur roligt som helst att bläddra bland gamla recept och läsa i den. Jag älskar gamla papper och texter. Jag fick läsa min farfars gamla lagfart från när de köpte sin gård, hur en ko kostade tre kronor osv. Hur spännande och intressant som helst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *