Nu längtar jag efter …

 
 
 
JORDGUBBAR!
 
Jordgubbar

Jordgubbar i mellaneuropa i april

 De låg i ett grönsaks- och fruktstånd på torget någonstans i mellaneuropa en aprildag. De satte full fart på smaklökarna och jag nästan dreglade, när jag mindes alla härliga jordgubbsstunder i livet. Till exempel kommer jag ihåg när jag var tio år och satt i en smårutig klänning på den stora terassen hemma och åt jordubbar med socker och mjölk. Jag minns det, för jag har ett svartvitt kort i mitt album som berättar för mig.

På den tiden tänkte jag aldrig på om de var besprutade eller inte. De kom väl från något jordgubbsland någonstans och det är klart att de var nyttiga. Men den här aprildagen i mellaneuropa kom jag, inte helt osökt, att tänka på att de här jordgubbarna ser sjukligt välmoddelerade ut. Så jag köpte inga! Så synd att barnen idag ska behöva tänka: undrar om den här maten är giftig eller inte?

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *