Ina Almegård

Ina Almegård - Borta i skogen - utställning på Dalarnas Museum sommaren 2010

 

I somras besökte jag Dalarnas Museum i Falun. Tänk så många fina och innehållsrika Länsmuséer det finns i vårt land. Dem ska vi vara rädda om! Här hittade jag Ina Almegård för första gången i mitt liv. Hon berörde mig  direkt! Ina Almegård har sina rötter i Dalarna och i en tidningsintervju säger hon, att hon nog aldrig blir en riktig storstadsbo. Hon behöver kargheten, ensamheten, tystnaden och blånaden för att kunna måla. Det finns ett stänk av vemod i hennes målningar, som är känslosamma återgivingar av verkligheten med många spännande detaljer. Hos mig väcker de nyfikenhet, fantasi och många andra svårgripbara känslor. Ina Almegård kastar mig mellan glada skratt inombords och ödslig melankoli.

Titta på hennes bilder: http://www.svenskakonstnarer.se/start/plus_gallery.php?chr=&aid=1693

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *