Lovsång till Alison

Dala-Demokratens chefredaktör Göran Greider är en pompös man. Han producerar böcker på löpande band och periodvis fyller han ut TV-sofforna var och varannan dag. Han uttalar sig säkert om de stora frågorna, världen och existensen. Ibland tycker jag att han är bara för mycket, men ändå läser jag och lyssnar ofta. Kanske är det för att han, i sin tvärsäkra storhet,  delar med sig av sin ömhet och sina vardagsreflektioner. På ledarsidan i DD  smyger han ofta in en liten, kort kattdikt. Som idag, den 23 oktober, där han berättar om katten på bordet.

Katten på golvet
samlar sig till ett språng
upp på mitt skrivbord –
En stund lyckas jag
hålla honom borta
fastän han cirklar kring
min stol men plötsligt
är han där: Mjuka tassar
klöv världen.

 

Detalj från urgammalt kakelprytt slott i Portugal

Ett svar till “Lovsång till Alison”

  1. Hedvig skriver:

    Och jag kan tala om att hon ligger här på bordet bakom datorn när jag skriver just i detta ögonblick…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *