Fantasivärlden – möjlighetsvärlden

Lena Cronqvist på Värmlands museum

Lena Cronqvist på Värmlands museum

”Det där är bara fantasier” säger vi ibland, men skulle lika gärna kunna säga ”det där är bara möjligheter”. Jag hittade anteckningar från en föreläsning 2004 med hjärnforskaren och författaren Matti Bergström. Varje människa rymmer både kunskap och kaos. Kunskap är viktigt – men lika viktigt är kaos. För det är där våra fantasier föds. Och det är ur fantasierna som alla nya möjligheter växer fram. Så frågan är om inte fantasivärlden – möjlighetsvärlden är vår allra viktigaste värld. Jag lutar åt att tro det. Det synsättet känns som en tröst för världen och för alla oss som stundtals går vilse i vårt eget kaos.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *