En levande och en död

Jag håller en liten bok från 1995 i min hand, som jag tycker mycket om. Den heter En levande och en död. Den handlar om ett jag som är i sextioårsåldern och hennes sorg när mamma, över 90 år, dör. Författaren heter Margareta Ekström. Hon föddes 1930 och har gett ut många böcker och skrifter. Här följer ett utdrag ur boken:

Visst var jag ibland olycklig med dig, hos dig, ja över dig. Nu är jag olycklig utan dig. Förr var jag utan dig temporärt och på vissa platser. Nu är jag utan dig alltid. Och överallt.

eller det här citatet som nog är min favorit: Du lyssnar bättre, sen du dog. Men svarar sämre.

En levande och en död

En levande och en död

Ett svar till “En levande och en död”

  1. Nanna skriver:

    fint… kan tänka mig att det finns endel igenkänning iden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *