Jag har tänkt på det länge; hur mycket jag längtar efter att koka en rejäl oxsvanssoppa. Så äntligen såg jag mig själv styra stegen mot saluhallen, där jag köpte ett paket oxsvansbitar. Sedan var det bara att ansa och rensa rotfrukter, ekologiska från Fram.
Ner i järngrytan som vi fick i bröllopspresent för 40 år sedan tillsammans med kryddor, tomatpuré och rödvin.
Efter tre och en halv timmes kokning och travar av färsk persilja på, lovar jag att jag åt mig proppmätt på världens godaste soppa – helt ensam hemma som jag var just då!
Nu bestämmer jag att denna oxsvanssoppa ska katalogiseras som kultur!
Åh så gott! Det får du gärna bjuda på nån gång!
Å kan du inte bjuda mig på det där någon gång. Sådant där gillar jag 🙂
Var oxsvans förresten dyrt? eller är det en sådan där billig restprodukt?
Är oxsvans billigt? Nej, jag trodde nog att det skulle vara lite billigare (restprodukt, som du säger Sara). Oxsvansen på bilden ovan kostade 85 kronor. Det blev väl ungefär sex portioner.
Ja, det där får kanske bli nästa bjudrätt!
nja inte jätte dyrt tycker jag