Boken

VAD JAG SETT OCH MED MITT RÖDA HJÄRTA KÄNT

Så här tyckte Christer Gruhs i Mora Tidning den 13 februari 2009:

http://www.dt.se/opinion/kronikor_debatt/article399804.ece

Och så här skrev Bo Degerman i DALA-DEMOKRATEN samma dag:

http://www.dalademokraten.se/Templates/pages/news.aspx?id=56442&epslanguage=sv

Boken

Om du vill köpa boken, finns det olika sätt att få tag på den:

www.books-on-demand.com

www.adlibris.com

www.bokus.com

När jag började som kommunalråd i Orsa (Dalarna) 1995 kände jag inte mig själv lika bra som nu. Nu vet jag att jag är en människa med kontrollerat yttre, men med ett krig av känslor inombords. Människor är olika, vi har våra olika sätt att hantera oss själva och andra. Vi har också olika mycket kontakt med oss själva och våra inre resurser. För mig gällde: man kan inte leda andra om man inte kan leda sig själv. Därför bestämde jag mig för att i takt med att jag försökte utveckla vår kommun, skulle jag också utveckla mig själv som människa. Det beslutet kom att bli en överlevnadsstrategi. Att vara kommunalråd med allt vad det innebär av möjligheter, ansvar och stress var för mig:

utmanande
roligt
lärorikt
lustfyllt
läskigt

En del av det jag upplevt återfinner du i VAD JAG SETT OCH MED MITT RÖDA HJÄRTA KÄNT. Bokens baksida:

Att vara en god ledare är inte en position utan en relation. Hur ska jag förhålla mig till människorna omkring mig för att lyckas? Hur ska jag förhålla mig till mig själv för att kunna göra ett bra jobb och komma levande ut på andra sidan?

I fristående essäer berättar jag om mina inre dialoger under mina år som socialdemokratisk, politisk ledare i Orsa. Jag bjuder in dig att ta del av vad jag ser och vad jag känner.

Du som läser kommer att känna igen dig här och där. För det jag berättar är mänskligt och inte ovanligt. Det är just det jag vill säga: poitiker är inga märkvärdiga eller annorlunda människor…

Ann Beskow

Foto: Johan Berlekom