Att drabbas av idérus – det kostar på

Vilopaus

Vilopaus

Här kommer lite fortsättning på temat STRESS. Ett urdrag ur min bok Vad jag sett …

Att vilja så mycket, att veta så mycket och samtidigt så lite; att hinna så mycket, att skynda sig jämt, att tro att man orkar allt, att jaga jaga jaga. Det kostar på. Jag lovade mig själv att detta uppdrag inte skulle få ta livet av mig. Det är just när det snurrar som mest, som det gäller att komma ihåg det. Komma ihåg att hejda mig. Hejda mig när kreativiteten håller på att döda mig. När fantasin, idéerna och lusten gör mig så trött och yr. Det är då det börjar bli farligt, trots att allt är så roligt. Det är ett bedrägligt tillstånd. Ibland har jag känt mig som en hårddisk på en dator. En gammal dator med begränsad kapacitet. Det har helt enkelt känts som att det inte finns mer plats. Proppfullt. Jag har lärt mig att känna igen tecknen. Ett är att kroppen inte hänger med. Den gör ont. Ett annat är när jag hör min mun säga: det ska jag göra, samtidigt som en tanke finns i bakhuvudet. Undrar om jag kommer att komma ihåg det? Ett tredje är när min goda sömn inte längre är god. Ett fjärde är yrseln. Sen finns det ett helt annat tillstånd. När jag inte kan höra fåglarna sjunga. När jag är där blir jag rädd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *