Rita och måla politiskt ledarskap

Nytt arbete på gång

Nytt arbete på gång

Och nu är jag inne i rita- och målastadiet. Igen. Jag börjar känna igen mina arbetsprocesser. Först alla idéerna, sen alla de små texterna som vimlar överallt. De vimlar i huvudet, de trängs på små lappar, de låter i telefonens röstmemo och de ligger stundtalt sorterade i olika mappar i datorn.
Sen kommer virrvarret. Vad ska jag göra nu? Hur ska jag få ihop det? Vart vill jag och åt vilket håll är jag på väg?
Då är det dags att hitta nya sorteringsvägar. Jag lämnar orden för en stund och plockar fram kritor och papper. Inte för att jag är en skicklig bildskapare, utan för att jag vill skapa min egen överblick. När jag ser färgerna, känner kladdkritornas dofter, när jag kopplar ihop känsla med färg, när jag får vila huvudet lite – ja, då växer bilden fram över det jag vill göra och uppnå.
Sen är det dags att sätta igång och skriva igen.

Nu handlar det om rollen som politisk ledare. Jag tror nämligen att den som är trygg i sig själv, blir trygg i sin roll som politisk ledare. Då finns förmåga att skapa utrymme för ett hållbart engagemang hos andra. Det i sin tur föder allmänhetens respekt för det politiska uppdraget och gynnar därmed demokratin. Demokratin, som alltid måste vårdas och återerövras.

Detta är frågor som jag tycker är så viktiga att jag bara måste skriva, måla, rita och prata om dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *