När man är gammal darrar man när man står stilla

Kvarnbyn i Mölndal

I söndags var det slutet på Vetenskapsveckan i Göteborg och jag hade sett fram emot att göra ”klassresan”, dvs. åka spårvagn mellan olika stadsdelar med medhängande föredrag om befokningens villkor och uppfattningar om hälsa, jobb och annat viktigt i livet. Men klassresor verkar vara lockande; det var överfullt långt innan det var dags.

Jag var stensur över att inte få följa med och kände att nu MÅSTE jag göra något annat intressant. Så vi åkte till Mölndals Museum. Från spårvagnshållplatsen var det en störtfin promenad genom Kvarnbyn i Mölndal.

Mölndals stadsmuseum är värt ett besök! Där kan man förlora sig i nostalgitrippar och tankar kring livets gång. Permanent finns det massor av ting som hör människan till och i utställningen ”Åldersnoja” finns det mycket att reflektera kring. 8-åringar hade skrivit små notiser om vad de tänkte om att vara gammal.

En pojke hade skrivit:
”När man blir gammal darrar man när man står stilla”.
Och en flicka berättade:
”Min mormor är 82 år, jag brukar inte säga att hon är gammal, för jag vill inte såra henne.”

Bekant produkt

De här hade vi hemma och det är jag säkert inte ensam om

 

2 svar till “När man är gammal darrar man när man står stilla”

  1. Ilse skriver:

    Hej!
    Jättekul att du nämner oss i din blogg 🙂 Vill bara berätta att vi från 1 jan. 2011 heter Mölndals stadsmuseum. Går det att ändra detta i din text i efterhand?
    Ha det så bra!

  2. Ann Beskow skriver:

    Tack för upplysningen, visst går det att ändra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *