8 miljoner kronor

Pengar

Under november och december 2011 använde landets gymnasieskolor 8 miljoner kronor till reklam, berättar Svt idag. Tänk er, å t t a  m i l j o n e r   k r o n o r gick åt till att tala om att skolorna finns. För varje enskild skolas existens är det säkert viktigt. Om de inte syns, finns de inte och då försvinner de snabbt i konkurrensens heliga skimmer.

Tänk om de 8 miljonerna oavkortat använts direkt till Sveriges gymnasieelever istället? Tänk om skolan i Sverige befann sig i ett tillstånd, där alla pengar som flyter in skulle kunna användas till att höja kvalitén i skolan, höja kompetensen hos alla som arbetar med barn och ungdomar och koncentrera sig på att rusta alla unga människor för ett gott liv! Det skulle jag vilja. Och så skulle det kunna vara, det är en politisk fråga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *