Blomblad som föll

Nere på vår gård på Nordostpassagen ser det ut som i mina romatiska drömmar om Japan. Ett hav av rosaskimrande, gudomliga blomklasar i långa rader. Man kan gå under dem och känna sig totalt omsluten av blå himmel och det vackraste av allt i rosa. Igår hade de sin allra bästa dag. Redan under natten bugade de stolta blomklasarna sig ner mot marken.

Klasarna riktar sig mera nedåt än uppåt.

I morse kom blåsten och idag ligger de mjuka blombladen i drivor omkring fötterma.

Blomblad som fallit

Om jag hade legat kvar i sängen i förrgår och sovit till i övermorgon hade jag nog inte alls märkt att blomningstiden var inne. Kanske hade jag istället gått och längtat efter att den skulle komma. Kanske hade jag inte förstått, förrän efteråt, att min bästa tid är nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *