Mosaik, lappar, kakel och garner

Bar i Pompeji

Baren i Pompeji är utgrävd efter det stora vulkanutbrottet år 79 e. kristus.

När jag är i närheten av mosaik, lappteknik, kakel och mönsterstickning, händer det något med mig. Fantasin drar iväg, hjärtat slår hårdare, en lyckokänsla sprider sig i kroppen och huvudet kör igång och planerar. Ibland undrar jag vad det är som lockar och pockar så mycket. Är det färgerna, är det att så många små delar blir en helhet, är det beständigheten eller är det bara för att mamma och jag gjorde en mosaikbricka, när jag var riktigt liten. Och det var så roligt!

En som lockar fram allt det där hos mig är Kaffes Fassett.  Jag vill inte att hela mitt hem ska se ut så där, jag vill inte gå klädd i mönster från topp till tå och det mesta känns för svårt för att åstadkomma själv, men jag tycker bara så ofantligt mycket om det. Jag vill titta på kuddarna, tröjorna och gobelängerna och jag vill försöka lista ut hur det är gjort.

En annan miljö som jag gillar starkt är kaklet i Portugal. AZULEJOS, bara ordet är så vackert! Om du också tycker om det, rekommenderar jag en resa till Lissabon.

Lissabonne aux mille coleurs Paolo Ferreira

Azulejos enxaquetados Lisboa 1500-1550

Azulejos Palácio Fronteira

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *